Elkészítés: A paprikát 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc megsütöm. Ha kihűlt, fényes héját könnyedén eltávolítom, kicsumázom, nagyobb darabokra vágom. Turmixgép poharába töltöm, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezve finomra pürésítem. Egy keveset lecsípek belőle a tálaláshoz. A maradék paprikakrémet alaposan összekeverem a krémes túróval és a tojással, valamint a kétféle őrölt fűszerpaprikával.
A sütőt 175 fokra előmelegítem, egy kisméretű (22 X 18 cm-es) gáztepsit sütőpapírral borítok.
A réteslapokat kiterítem. Az első lapot alaposan megkenem olajjal, majd kibélelem vele a tepsit, erre újabb olajjal megkent réteslapot helyezek.
A paprikás töltelék felével megkenem a lapokat, majd újabb 2 réteslap következik, az előbb leírtak szerint előkészítve. Erre kerül a töltelék másik fele, végül a maradék réteslappal beborítom. Az utolsó réteslap tetejét megkenem olajjal, sóval meghintem, borsot őrölök rá.
Az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Néhány percet a tepsiben pihentetem, majd a félretett paprikarémmel tálalom.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.