Elkészítés: A szárnyakat a forgóknál kettévágjuk, a végeit félretesszük. A szíveket kettévágjuk, levágjuk róla az ereket. A májakat falatnyi darabokra vágjuk, a gombát a tönkjével együtt felszeleteljük. A vöröshagymát apróra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
Egy lábasban olajat melegítünk, rátesszük a hagymákat. Mikor megfonnyadtak, belereszeljük a fokhagymákat. Kettőt keverünk rajta, majd rászórunk 1 csapott evőkanál pirospaprikát. Megint kettőt keverünk rajta, hozzáadjuk a szárnydarabokat, a szívet és a gombát. Megkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, alaposan megborsozzuk. Forrástól számítva fél órát rotyogtatjuk fedő alatt. Időnként megkeverjük, esetleg pótoljuk a vizet. Fél óra után hozzáadjuk a májat, de nem tesszük vissza a fedőt. 10-15 perc alatt kicsit besűrítjük a szaftot, addigra a máj is átsül.
Ekkor beleöntjük a tejfölt és alacsony lángon kevergetjük, míg teljesen besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk.
Szarvacskatésztával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.