Előkészítés: A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházakat, majd forró olajban megsütjük. Amikor pöndörödik a héja, kivesszük az olajból, és lehúzzuk a paprikák héját. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, és lapjával középen elvágjuk, de nem vágjuk át. Kinyitjuk, mint egy könyvet, és az így kapott nagyobb szeletet folpack fólián keresztül kiütögetjük.
Elkészítés: A húst megsózzuk, bedörzsöljük a fokhagymával, majd rátesszük a sült paprikákat. Szorosan feltekerjük, és a tekercset bebugyoláljuk a szeletelt szalonnával, majd alufóliába csomagoljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. Tepsibe helyezzük a tekercseket, a sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. Amikor eltelt ez az idő, a tekercseket kicsomagoljuk, meglocsoljuk a paprika visszamaradt olajával, pici vízzel, és visszatesszük, hogy a szalonna megpiruljon. Ha kellően piros, kivesszük.
A paradicsomos rizshez a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük a rizst. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd az egészet belekeverjük a rizsbe. Tányérra teszünk egy kupac rizst, mellé a szeletelt sültet, amit meglocsolunk a pecsenyelével. Kínálhatunk mellé még sült padlizsánt is.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 672 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.