Előkészítés: A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházakat, majd forró olajban megsütjük. Amikor pöndörödik a héja, kivesszük az olajból, és lehúzzuk a paprikák héját. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, és lapjával középen elvágjuk, de nem vágjuk át. Kinyitjuk, mint egy könyvet, és az így kapott nagyobb szeletet folpack fólián keresztül kiütögetjük.
Elkészítés: A húst megsózzuk, bedörzsöljük a fokhagymával, majd rátesszük a sült paprikákat. Szorosan feltekerjük, és a tekercset bebugyoláljuk a szeletelt szalonnával, majd alufóliába csomagoljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. Tepsibe helyezzük a tekercseket, a sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. Amikor eltelt ez az idő, a tekercseket kicsomagoljuk, meglocsoljuk a paprika visszamaradt olajával, pici vízzel, és visszatesszük, hogy a szalonna megpiruljon. Ha kellően piros, kivesszük.
A paradicsomos rizshez a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük a rizst. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd az egészet belekeverjük a rizsbe. Tányérra teszünk egy kupac rizst, mellé a szeletelt sültet, amit meglocsolunk a pecsenyelével. Kínálhatunk mellé még sült padlizsánt is.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 672 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.