Elkészítés: A szalonnát kis kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Lábasban nagy lángon a szalonna zsírját kiolvasztjuk, közben az olajat is ráöntjük. A hagymát hozzátesszük, kevergetve megfonnyasztjuk. A zúzott fokhagymát, köménymagot belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük, és azonnal egy kis vizet öntünk rá, nehogy megégjen. A paprikakrémet, a fölaprított paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk, és 10-15 percig főzzük, hogy jó sűrű leve legyen.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, csinos cikkekre vágjuk, és a paprikás lébe szórjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Többször megkeverjük, lefedjük, és 20 perc alatt félig megpuhítjuk.
A darált húst összekeverjük a darált szalonnával. Megsózzuk, borsozzuk, fokhagymával, pirospaprikával fűszerezzük. Ebből a kolbászhúsból nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk. A félpuha krumplihoz adjuk, és együtt készre főzzük. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük.
Kovászos uborka vagy uborkasaláta kitűnő hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.