Elkészítés: A halat tisztítsuk meg, azaz: dörzsöljük be durvaszemű tengeri sóval, majd mossuk le róla. Ezzel az eljárással eltávolítjuk a felesleges nyálkát a hal testéről, és könnyebben konyhakésszé tudjuk varázsolni. A nyelvhal bőrét metsszük be a farokúszó felett, valamint végig a hát- és a hasúszó mellett. A farokúszót az egyik kezünkkel szorítsuk a munkalaphoz, és a másik kezünkkel húzzuk le a bőrét. Fordítsuk meg a halat, és a világos bőrével is ugyanígy járjunk el. Vágjuk le a fejét, majd az úszókat is. Vágjuk fel a hasüreget és belezzük ki.
Az így kapott halat forgassuk bele a kukoricaliszt és a füstölt paprika keverékébe, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát (kb. 3-3 perc).
A kapribogyót mossuk át kétszer-háromszor vízzel, majd keverjük össze a kockára vágott sós citrom héjával, finomra vágott zöldfűszerekkel és 1 evőkanál olívaolajjal.
A salsát kanalazzuk a kisült halra, tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.