Elkészítés: A halat tisztítsuk meg, azaz: dörzsöljük be durvaszemű tengeri sóval, majd mossuk le róla. Ezzel az eljárással eltávolítjuk a felesleges nyálkát a hal testéről, és könnyebben konyhakésszé tudjuk varázsolni. A nyelvhal bőrét metsszük be a farokúszó felett, valamint végig a hát- és a hasúszó mellett. A farokúszót az egyik kezünkkel szorítsuk a munkalaphoz, és a másik kezünkkel húzzuk le a bőrét. Fordítsuk meg a halat, és a világos bőrével is ugyanígy járjunk el. Vágjuk le a fejét, majd az úszókat is. Vágjuk fel a hasüreget és belezzük ki.
Az így kapott halat forgassuk bele a kukoricaliszt és a füstölt paprika keverékébe, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát (kb. 3-3 perc).
A kapribogyót mossuk át kétszer-háromszor vízzel, majd keverjük össze a kockára vágott sós citrom héjával, finomra vágott zöldfűszerekkel és 1 evőkanál olívaolajjal.
A salsát kanalazzuk a kisült halra, tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.