Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízben áztatjuk. A pulykacombot kicsontozzuk, megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A hagymát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vagdaljuk. Az erős paprikát kicsire felkockázzuk.
Elkészítés: A burgonyát, a hagymát, az erős paprikát és a pulykacombot a római tálba tesszük, megszórjuk pirospaprikával, és lezárjuk. A hideg sütő középső rácsára tesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk, és kb. 1,5 órát sütjük a pulykát. Közben megmossuk a paprikákat, kicsumázzuk, és a húsukat kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. A sütési idő lejárta előtt 30 perccel a húsra tesszük a paprika- és paradicsomkockákat, megszórjuk kevés petrezselyemmel. Az utolsó 10 percben fedő nélkül sütjük a húst, hogy megpiruljon. Tálaláskor felszeleteljük a pulykacombot, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a zöldségekkel tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 265 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.