Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízben áztatjuk. A pulykacombot kicsontozzuk, megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A hagymát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vagdaljuk. Az erős paprikát kicsire felkockázzuk.
Elkészítés: A burgonyát, a hagymát, az erős paprikát és a pulykacombot a római tálba tesszük, megszórjuk pirospaprikával, és lezárjuk. A hideg sütő középső rácsára tesszük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk, és kb. 1,5 órát sütjük a pulykát. Közben megmossuk a paprikákat, kicsumázzuk, és a húsukat kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. A sütési idő lejárta előtt 30 perccel a húsra tesszük a paprika- és paradicsomkockákat, megszórjuk kevés petrezselyemmel. Az utolsó 10 percben fedő nélkül sütjük a húst, hogy megpiruljon. Tálaláskor felszeleteljük a pulykacombot, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a zöldségekkel tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 265 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.