Előkészítés: A rizst megmossuk, és lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikákat és a cukkinit apró kockákra vágjuk. Forró vízben 3-4 percig főzzük a borsót és a brokkolirózsákat, majd leszűrjük. Az újhagymát felkarikázzuk.
Elkészítés: A paradicsommártáshoz a hagymát és a fokhagymát apróra, a zellert kis kockákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 3 dl vizet öntünk rá. Kíméletesen főzzük, beletesszük a bazsalikomleveleket is. Ha kell, pótoljuk a vizet, és addig főzzük, míg a paradicsom jól szétfő. Akkor levesszük a tűzről, és átpasszírozzuk. A kész mártást félretesszük.
A rizshez felforraljuk a húslevest (vagy 8 dl vizet). Az olajat nagyobb edényben felmelegítjük, majd a lecsepegtetett rizst rátesszük, és kissé megpirítjuk. A forró vizet, vagy alaplevet folyamatosan, merőkanalanként adjuk a rizshez, de mindig csak annyit, amennyit felvesz. Ezt a rizst nem takarjuk le, folyamatosan kevergetni kell. Nem kell teljesen puhának lennie, viszont nem lehet száraz sem. Végül megolvasztjuk a vajat, és a paprikákat megpároljuk benne. Amikor puhák, hozzátesszük a cukkínit, a borsót, a brokkolit, a petrezselymet. A keveréket sózzuk, borsozzuk, majd a rizshez keverjük, és letakarva pár percig pihentetjük. Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, megszórjuk a reszelt sajttal, és köré merjük a paradicsommártást.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 821 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.