Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és kb. 4 órára hidegre tesszük. A bazsalikom leveleit lecsipkedjük, leöblítjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk. A vágott bazsalikomot összekeverjük az ecettel, a mustárral, a cukorral, sóval és borssal, beleforgatjuk a paradicsomot, és legalább 1 órát állni hagyjuk. A kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenjük a fokhagymás vajjal, és mindkét oldalukat kb. 2 percig sütjük/grillezzük, vagy pirítósban megpirítjuk. A kenyerekre halmozzuk a bazsalikomos paradicsomot, kiskanálnyi fokhagymás vajat teszünk rá, és a sütőben átforrósítjuk. A félretett bazsalikomlevélkékkel díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 darab: 237 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.