Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és kb. 4 órára hidegre tesszük. A bazsalikom leveleit lecsipkedjük, leöblítjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk. A vágott bazsalikomot összekeverjük az ecettel, a mustárral, a cukorral, sóval és borssal, beleforgatjuk a paradicsomot, és legalább 1 órát állni hagyjuk. A kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenjük a fokhagymás vajjal, és mindkét oldalukat kb. 2 percig sütjük/grillezzük, vagy pirítósban megpirítjuk. A kenyerekre halmozzuk a bazsalikomos paradicsomot, kiskanálnyi fokhagymás vajat teszünk rá, és a sütőben átforrósítjuk. A félretett bazsalikomlevélkékkel díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 darab: 237 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.