Elkészítés: Olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a felét hozzáadjuk a darált húshoz. Ráütjük a tojást, fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
Abban a serpenyőben, amiben a hagymát dinszteltük olajat hevítünk, és a gombócokat elősütjük. Egyszerre mindig csak annyi gombócot teszünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér és könnyen tudjuk forgatni.
Miután az összes gombócunkat elősütöttük, visszatesszük a serpenyőbe a maradék dinsztelt hagymát, ráöntjük a vörösbort, és összeforraljuk. Beletesszük a paradicsompasztát, az olajbogyót, a bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk és kevés cukrot is adunk hozzá. Ha felforrt a mártásunk, mérsékeljük a tűzerőt, visszatesszük a gombócokat, és fedő alatt puhára főzzük.
Spagettivel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.