Előkészítés: A halfiléket megsózzuk, 20-25 percre hűtőbe tesszük. A gyorsfagyasztott parajt felengedjük (ha friss parajunk van, megmossuk, leszárazzuk). A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük.
Elkészítés: A vajat serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a vöröshagymát, megpároljuk, hozzáadjuk a parajt és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, néhány tekerésnyi borssal, és erős tűzön addig kevergetjük, amíg a leve elpárolog. Kihűtjük. A sózott halfiléken egyegyenletesen elosztjuk a parajt, feltekerjük, szaloncukorszerűen celofánpapírba csomagoljuk (megtartja az alakját, ha kötöző zsineggel rögzítjük). Az így elkészített roládokat, a répát, a zöldséget, a pórét, a babérlevelet, a fél citromot, a fehérbort, a petrezselymet főzőedénybe tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vízzel felöntjük, hogy a halat ellepje. A forrástól számítva 10-12 percig főzzük. Kivesszük a roládokat a léből, lefedve melegen tartjuk, a visszamaradt alaplevet leszűrjük, lehűtjük. Habüstbe tesszük a tojássárgákat, hozzáadunk egy decilitert a lehűlt alapléből, és vízgőz fölött habverővel való folyamatos keveréssel, habosra verjük (ne forrjon az üst alatt a víz, mert könnyen kicsapódik, és túrós állományúvá válik a tojássárgája). Hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet, a kaviárt, sóval, borssal ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk. A halakat kicsomagoljuk a celofánból, rézsútosan kettévágva körettel tálaljuk. (Ajánlott köret: Sáfrányos tészta, pirított cukkini. A receptet keresd a Mindmegettén.)
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 580 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.