Előkészítés: A halfiléket megsózzuk, 20-25 percre hűtőbe tesszük. A gyorsfagyasztott parajt felengedjük (ha friss parajunk van, megmossuk, leszárazzuk). A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük.
Elkészítés: A vajat serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a vöröshagymát, megpároljuk, hozzáadjuk a parajt és a fokhagymát. Ízesítjük sóval, néhány tekerésnyi borssal, és erős tűzön addig kevergetjük, amíg a leve elpárolog. Kihűtjük. A sózott halfiléken egyegyenletesen elosztjuk a parajt, feltekerjük, szaloncukorszerűen celofánpapírba csomagoljuk (megtartja az alakját, ha kötöző zsineggel rögzítjük). Az így elkészített roládokat, a répát, a zöldséget, a pórét, a babérlevelet, a fél citromot, a fehérbort, a petrezselymet főzőedénybe tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vízzel felöntjük, hogy a halat ellepje. A forrástól számítva 10-12 percig főzzük. Kivesszük a roládokat a léből, lefedve melegen tartjuk, a visszamaradt alaplevet leszűrjük, lehűtjük. Habüstbe tesszük a tojássárgákat, hozzáadunk egy decilitert a lehűlt alapléből, és vízgőz fölött habverővel való folyamatos keveréssel, habosra verjük (ne forrjon az üst alatt a víz, mert könnyen kicsapódik, és túrós állományúvá válik a tojássárgája). Hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet, a kaviárt, sóval, borssal ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk. A halakat kicsomagoljuk a celofánból, rézsútosan kettévágva körettel tálaljuk. (Ajánlott köret: Sáfrányos tészta, pirított cukkini. A receptet keresd a Mindmegettén.)
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 580 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.