Elkészítés: A pestóhoz 5-6 dkg tisztított fenyőmagot egy nagyméretű száraz serpenyőben aranyszínűre pirítunk. 1 nagy marék friss bazsalikomlevelet turmixgépbe teszünk, 2 gerezd darabolt fokhagymát, 3-4 dkg reszelt parmezánt és a fenyőmag felét, sót, borsot, 1 dl olívaolajat jól összeturmixolunk, hogy egyenletesen pépes legyen.
A csirkemellcsíkokat sózva, borsozva egy kis lisztbe forgatva olívailajban (vagy vajban) nagy lángon 4-5 perc alatt világosbarnára sütjük abban a serpenyőben, amiben a fenyőmagot pirítottuk. Ha kész, sütőlapáttal kiszedjük, félretesszük.
0,5 dl száraz fehérbort az üres, de a még forró serpenyőbe öntünk, és hozzáadunk 2 dl főzőtejszínt. Ráöntjük a pestót, összekeverjük, majd hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, és 1-2 percig összeforraljuk az egészet.
Tetejére szórjuk a maradék pirított fenyőmagot, és párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.