Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára. A vöröshagymát is pucoljuk meg, vágjuk apróra. A petrezselyemzöldnek vágjuk le a vastagabb szárrészét, csak az apró leveles része maradjon meg.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a krumplit és a vastagabb petrezselyemzöld részt, keverjük alaposan össze, öntsük fel a zöldségalaplével, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és főzzük puhára.
Közben blansírozzuk a maradék petrezselyemzöldet: forrásban lévő sós vízbe tegyük bele kb. 1 percre, majd szűrjük le, és rögtön tegyük jéghideg vízbe. Ezután szűrjük le, alaposan csepegtessük le. (Én tettem a forró vízbe késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon.)
A petrezselyemzöldet tegyük a levesbe, és botmixerrel pépesítsük. Keverjük hozzá a tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett melegítsük forráspontig.
Tejszínnel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.