Elkészítés: A húst hártyáitól megtisztítjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, gyengén klopfoljuk, borsozzuk, mustárral vékonyan megkenjük, pár órát pihentetjük (akár egy éjszakát is).
A főzés kezdetén a húsokat sózzuk, szélesebb serpenyőben a zsiradékon hirtelen mindkét oldalát átsütjük, kivesszük, félretesszük. A cukrot a serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megdinszteljük, majd a répákat is átpirítjuk, és visszatesszük a húsokat. Fűszerezzük, és kb 1,5 dl vízzel puhára pároljuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tejszínt, és a mártáshoz öntjük (ha nagyon elfőtte a levét, kevés vízzel pótoljuk). A végén ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük.
A knédlihez a tojások sárgáját, a tejet és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsemlekockákat. Összekeverjük, várunk pár percig, amíg a zsemle a tejet magába szívja, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kicsit pihentetjük, végül hozzáadjuk a tojások felvert habját.
4 bögrét enyhén kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a tésztával 3/4 részéig megtöltjük. Kicsit megint pihenhetjük (amíg a víz felforr). Egy nagyobb edényben (melyben kényelmesen elfér a 4 bögre) annyi vizet forralunk, hogy a bögrék 1/3-ig érjenek benne. Forráskor beleállítjuk a vízbe a bögréket, fedő alatt, lassú forrásnál 30 percig főzzük (tűpróba!).
A kész knédlit könnyedén kiborítjuk, áthurkolt cérnával szeleteljük, így nem nyomódik össze a tészta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.