Elkészítés: 1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. A habot a tojássárgás keverékbe forgatjuk a liszttel fölváltva. A végén belekeverjük a csokoládét és a rumaromát. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
2. Közben elkészítjük a krémet. A tejből a cukorral és a pudingporral pudingot főzünk. Mielőtt levennénk a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a hideg pudingot. Vegyünk ki a krémből kb. 3 evőkanálnyit, hogy a torta oldalát a végén megkenhessük, majd adjuk hozzá az ananászbefőttet.
3. Miután kihűlt a piskótalap, visszarakjuk a tortaformába és rákenjük a krémet a tetejére. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára, hogy jól lehűljön.
4. A tetejét kirakjuk az ananásszal, majd tortazselét készítünk, aminek a felfőzéséhez a rumot is felhasználjuk.
5. Tálalás előtt kivesszük a formából, majd a piskóta részét bekenjük a félretett krémmel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.