Elkészítés: A csirkemellet lefejtem a csontról, és vékonyabb csíkokra vágom. A pácot elkészítem egy fedeles tálban, összekeverem a csirkemellel, lefedem, és hűtőbe teszem másnapig.
Az ananászt megpucolom és levágom a középső torzsa részéről. Kisebb kockákra vágom, majd a felét 4 dkg vajon 1 evőkanálnyi cukorral karamellizálom. Folyamatosan keverem, hogy le ne égjen.
A körethez a rizst megmosom, lecsepegtetem, majd olajon kissé megpirítom, sózom, kevés petrezselyemlevelet is szórok hozzá. 4,5 dl forró vízzel felöntöm, lefedemm és pár perc forralás után elzárom, magától elkészül a rizs.
Egy nagyobb serpenyőben a pácolt csirkemelleket hirtelen kisütöm, hozzáadom a mediterrán zöldségeket, ezzel tovább keverem, sózom, őrölt gyömbérrel meghintem, majd kókuszreszelékkel megszórom, és ezzel is pirítom egy keveset.
Végül belekeverem a karamellizált ananászkockákat (keveset hagyok díszítésre), és felöntöm 2 dl tejszínnel. Egyet forralok rajta, majd a rizzsel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.