- 700 ml hideg vizet beleöntünk egy nagy lábasba, belehelyezzük a sertéshúst, 30 percig forraljuk, majd leszűrjük. A húst egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.
- Eközben elkészítjük a savanyított uborkát: ehhez egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a cukrot, az almaecetet, a chilis babpasztát, a chili olajat és a szezámolajat. A hosszában félbe vágott uborkát beletesszük, 20 percig hagyjuk a hűtőszekrényben pácolódni, majd hozzáadjuk a kimagozott, apróra vágott chilit.
- Kivesszük a húst a hűtőből, és félcentis szeletekre vágjuk. Felmelegítjük a wokot a tűzhelyen, beleöntjük a mogyoróolajat, majd beletesszük a sertésszeleteket. Ahogy a hús elkezd pirulni, ráöntjük a rizsbort (vagy a száraz sherryt) és addig pirítjuk, míg a sertéshús bőre enyhén ropogós nem lesz.
- Hozzáadagoljuk a chilis babpasztát, a sárgababpasztát és az erjesztett feketebabot, majd egy percig pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és további egy percig pirítjuk.
- Végül mindkét szójaszószt és a cukrot is a húsra öntjük, fűszerezzük, az uborkával és rizzsel tálaljuk.
"Ching: A lenyűgöző Ázsia" c. műsora június 5-tól vasárnaponként 11:00-kor látható a Food Networkön.