Előkészítés: A húst falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A chilit kimagozzuk, húsát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A szójaszószt elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a chilit, 1 evőkanál olajat, és a húst kb. 15 percig pácoljuk benne. Közben a répát meghámozzuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kínai kelt leveleire szedjük, leöblítjük, és nem túl vékony csíkokra vágjuk. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás forró vízzel leöntjük. Felforrósítunk 7 evőkanál olajat egy wokban vagy nagyobb serpenyőben, és megpirítjuk benne a húst. Kiszedjük, félretesszük. Ezután egymás után a zöldségeket is megpirítjuk. Végül összeforgatjuk a wokban a húst és a zöldségeket, hozzáadjuk a szójababcsírát és a tésztát, és az egészet összeforrósítjuk. Ráöntjük a levest, szójaszósszal ízesítjük. A tojást felverjük, a wokba öntjük, összekeverjük, de már nem sütjük tovább, hanem azonnal félrehúzzuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 757 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.