Elkészítés: Az elkészítése végtelenül egyszerű: a tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, a banánokat félbevágva 5-7 cm-es hosszú darabokra szeljük.
A kiengedett tésztát kb. 3 mm vastagságban, 10cm x 10cm-es darabokra vágjuk, a felvágott banándarabokat, a tészta közepére helyezzük, ezután a tésztán lévő banánt vaníliás cukorral megszórjuk (ha kimarad, az sem baj, de mi édesszájúak vagyunk, és talán így finomabb is), majd - mint egy borítékot - a tésztát összehajtogatjuk, kicsit a tetejét össze kell nyomni, hogy a töltelék banán és a megolvadt cukor ne folyhasson ki.
Az így elkészített félkész sütiket sütőpapírra helyezve rakjuk a tepsibe (vaj, zsír nem kell alá). A sütemények tetejét megkenjük tojássárgával.
A sütőt 180-200 fokra melegítjük, a sütiket a sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a tetejük aranybarna nem lesz, ehhez kb. 15-20 perc szükséges.
Amikor kész, a tepsit kivesszük a sütőből, majd mindegyik süti tetejét mézzel kenegetjük, és még 2-3 percet sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.