Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tortaformát kivajazom (vagy sütőpapírral bélelt tepsit használok). A pisztáciás piskótával kezdek. Szétválasztom a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verem a cukorral, hozzáadom a tojássárgákat és az olajat. Félreteszem a kézi robotgépet, és spatulával dolgozok tovább. Beleszitálom a lisztet, a sütőport, hozzáadom a finomra őrölt pisztáciát is. A tésztát a formába simítom, és 30-40 perc alatt megsütöm (tűpróbával ellenőrzöm).
A piskótát hagyom kihűlni, majd tortakerettel ellátva egy tálaló tálra teszem.
A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban mérsékelt lángon karamellizálom, majd hozzáadom a vajat és a ricottát. Elzárom a tüzet, és belekeverem a mascarponét, a joghurtot és a zselatint.
A piskótára simítom a krémet. Hűtőben legalább 3 órát hagyom dermedni (de a legjobb, ha éjszakára beteszem).
Tálaláskor megszórom aprított pisztáciával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.