Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 130°C fokra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 2-es fokozat).
2. Elektromos habverő segítségével verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, közben fokozatosan adagoljuk a cukrot a masszához, hogy szép fényes krémet kapjunk.
3. Béleljünk ki egy alacsony szélű tepsit sütőpapírral, majd egyenletesen oszlassuk szét benne a cukros habot, végül szórjuk bele az aprított natúr pisztáciát.
4. Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük a masszát 30-40 percig, amíg a hab kérge megkeményedik, belül azonban még puha marad. Hagyjuk kihűlni.
5. Fordítsuk rá a habcsókot egy nagy darab sütőpapírra, majd miután megbizonyosodtunk róla, hogy teljesen kihűlt, óvatosan húzzuk le tetejéről a sütőpapírt.
6. Tegyük a habcsókot egy tálra, majd kanalazzuk rá a kissé megolvadt pisztáciás jégkrémet.
7. Szórjuk a sárgabarack szeleteket a fagylaltba, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel habcsókot.
8. Hintsük meg a habcsókok tetejét porcukorral, majd helyezzük szeletenként desszertes tányérokra. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.