Elkészítés: Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal és halfűszerkeverékkel, majd tegyük bele ebbe a pácba a pisztrángokat, és kívül-belül alaposan dörzsöljük be. Ezután kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy a fűszerek jól átjárják.
A bacont kockázzuk fel, majd süssük addig, hogy egy kis színt kapjon. Ezután szedjük ki a zsírból, és alaposan csepegtessük le.
A befűszerezett pisztrángokat tegyük egy sütőpapírral kibélelt, olajjal meglocsolt tepsire, majd kívül-belül csepegtessük meg a citromlével. Ezután tegyünk a belsejükbe az elősütött baconből, és ízlés szerint a zöldfűszerekből. A maradék bacont szórjuk a halakra és mellé.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük 25-30 percig, hogy szép színt kapjon és teljesen átsüljön.
A körethez a hagymát és a gombát vékonyan szeleteljük fel, a bacont apróra kockázzuk fel. Ezután a bacont süssük szép aranybarnára, majd a zsírból szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba először tegyük bele a felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Amikor már kicsit összeesettm adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ezután keverjük hozzá az előzőleg kisütött bacont.
Tálaláskor a pisztrángot krumplipürével és a hagymás-baconös gombával kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.