Elkészítés: Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal és halfűszerkeverékkel, majd tegyük bele ebbe a pácba a pisztrángokat, és kívül-belül alaposan dörzsöljük be. Ezután kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy a fűszerek jól átjárják.
A bacont kockázzuk fel, majd süssük addig, hogy egy kis színt kapjon. Ezután szedjük ki a zsírból, és alaposan csepegtessük le.
A befűszerezett pisztrángokat tegyük egy sütőpapírral kibélelt, olajjal meglocsolt tepsire, majd kívül-belül csepegtessük meg a citromlével. Ezután tegyünk a belsejükbe az elősütött baconből, és ízlés szerint a zöldfűszerekből. A maradék bacont szórjuk a halakra és mellé.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük 25-30 percig, hogy szép színt kapjon és teljesen átsüljön.
A körethez a hagymát és a gombát vékonyan szeleteljük fel, a bacont apróra kockázzuk fel. Ezután a bacont süssük szép aranybarnára, majd a zsírból szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba először tegyük bele a felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Amikor már kicsit összeesettm adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ezután keverjük hozzá az előzőleg kisütött bacont.
Tálaláskor a pisztrángot krumplipürével és a hagymás-baconös gombával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.