Elkészítés: Egy sütnivaló tököt feldarabolunk, a magokat kanállal eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, közepes lángon készre sütjük. Ha megsült, egy tálba kanalazzuk, teljesen kihűtjük.
Amíg a tök hűl, elkészítjük a pitetésztát: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk apránként a vizet, és jól összegyúrjuk (lehet, hogy nem kell az összes víz, ez a liszttől függ). 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
A kihűlt tököt ízesítjük fahéjjal, kevés gyömbérrel, csipet sóval, ízlés szerint cukorral, reszelt narancshéjjal, mazsolával, a tojássárgával, és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük.
A tésztát kivenni a hűtőből, kinyújtjuk, majd a formába helyezzük úgy hogy a szélét is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tölteléket. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tejszínhabbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.