Előkészítés: A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, a citromlét és 1 csipet sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, fél órát pihentetjük. A hagymát és a pórét megtisztítjuk, a hagymát 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A póré fehér részét 10-12 cm-es darabokra, majd félbe-negyedbe vágjuk. A sajtot durvára reszeljük, a sonkát vékonyan felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A töltelékhez a hagymát üvegesre pároljuk 1 evőkanál felforrósított olajban, aztán a tetejére fektetjük a pórédarabokat, meghintjük egy kevés sóval, lefedjük, és mérsékelt tűzön, kevergetés nélkül, saját gőzében további 10 percig pároljuk. A sajtot elhabarjuk a tojásokkal, ízlés szerint sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tésztát liszttel beszórt konyharuhán vékony téglalapra nyújtjuk, megkenjük a maradék 1 evőkanál olajjal. A széleken 3-3 cm-t kihagyva beterítjük a sonkával, arányosan elosztjuk rajta a póréhagymát, végül a tetejére simítjuk a hagymát és a tojásos masszát. Két rövidebb szélét felhajtjuk a töltelékre, és szorosan feltekerjük. A konyharuha segítségével átlósan a sütőlapra emeljük-görgetjük, tetejét megkenjük tojássárgájával, meghintjük köménymaggal, és pirosra sütjük (kb. 35 perc). Hagyjuk langyosra hűlni, majd nem túl vékony, rézsútos szeletekre vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.