Elkészítés: A húst megtisztítjuk a fölösleges zsiradéktól és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát megmossuk, fölösleges részeitől megválunk, majd felkarikázzuk. Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát is, és félretesszük.
Kevés olajat forrósítunk, beletesszük a vöröshagymát (a vöröshagymát megsózzuk), és kis lángon hagyjuk szépen dinsztelődni, amíg üveges lesz, közben természetesen kevergetjük. Mikor üveges a hagyma, hozzáadjuk a húst, átkeverjük néhányszor, hogy kifehéredjen a hús és engedjen egy kis levet (ha a hús nem szándékozik levet engedni, akkor természetesen öntünk mellé egy keveset). Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát és a borsot, jól átkeverjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és hagyjuk egy szösszenetnyit hűlni. (Erre azért van szükség, hogy a pirospaprika meg ne égjen véletlenül.) Hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól átkeverjük még egyszer, hadd jusson mindenhová. Ha ez is megvan, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Ezután kis lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. (Előfordul különösen marhahúsnál, hogy nem akar puhulni, akkor főzzük fedő alatt, és kevergessük, hogy le ne kozmáljon.)
Ha már kezd puhulni a hús, akkor tegyük fel forrni a vizet a tésztának. Tegyünk bele sót és olajat, hogy íze is legyen, és lehetőleg ne tapadjon össze. Ha a víz felforrt, tegyük bele a tésztát, és főzzük a csomagoláson feltüntetett ideig.
Közben vegyük elő a felkockázott füstölt szalonnát, tegyük egy kis olaj kíséretében egy serpenyőbe, és süssük jól át, finoman ropogósra. Ha a tészta megfőtt, szűrjük és öblítsük le hideg vagy langyos vízzel (de ki ne hüljön a tészta).
Remélhetőleg ekkorra már a pörkölt is kész, és jó sűrű szaftja van.
A tésztát bekeverjük a túróval és a ropogósra sült füstölt szalonnával, és egy tálba tesszük. A pörköltet is szépen előkészítjük, hogy tálalható legyen, a tejfölt pedig szintén mellékeljük, hadd szedjen mindenki kedvére.
Ha tálaljuk, akkor a tányér 3/4 részére szedjünk túrós tésztát, a maradék 1/4 -re pedig pörköltet. A tésztát csurgassuk meg tejföllel és a pörköltet is szép vékonyan. Majd utolsó simításnak, csak a szépség kedvéért, vékonyan csurgassuk meg a tészta tetején a tejfölt egy kis pörköltszafttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.