Elkészítés: A megtisztított csirkét feldaraboljuk, megmossuk és besózzuk. Legalább 2 órát állni hagyjuk, utána lecsöpögtetjük.
Egy edényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a csirkedarabokat. Lefedjük az edényt, és a húst 20 percig pároljuk, mérsékelt tűzön. Ezután hozzáadjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd az edényt ismét feledve
további 10 percig pároljuk a csirkével. Kivesszük a húst és melegen tartjuk.
Helyette a portóit és a brandyt öntjük az edénybe, ahol addig forraljuk őket, amíg a benne főtt anyagok letapadt maradványai el nem válnak az edény aljától. Ezután ráöntjük a tejszínt, és sűrűn kavargatva besűrítjuk a mártást.
Egy külön serpenyőben vajon
megpároljuk a gombát, és azt is a mártáshoz adjuk.
Ezután kerülnek vissza a csirkedarabok, megsózzuk, megborsozzuk, majd mérsékelt lángon tovább 10-15 percig főzzük.
Főtt rizzsel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.