Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét 1 kanál étkezési keményítővel és egy csöpp citromlével kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat a cukorral, a citromlével és a sütőporral habosra verjük, majd hozzáadjuk a fele lisztet, majd a tejet és az olajat, végül a lisz másik felét és vaníliás cukrot, jól kikeverjük. Hablapáttal a tojásfehérjehab egyharmadával fellazítjuk, majd a többit is óvatosan hozzákeverjük.
Sütőpapírral kibélelt, kiolajozott kisebb tepsibe (kb. 20x25 cm-esbe)öntjük, és 170 fokon 30 percig sütjük előmelegített, légkeveréses sütőben.
A krémhez 1 csésze presszókávét és a 10 dkg cukrot sziruppá főzzük, majd a tűzről levéve kissé lehűtjük, de még melegen hozzákeverjük az apró darabokra vágott vajat, és folytonos keverés mellett beleolvasztjuk, majd hozzáadjuk a 1/2 citrom levét és a kekszmorzsát.
A kihűlt tészta tetejére kenjük vizezett késsel, hogy sima felületet kapjunk. Kenjük egészen a tepsi széléig, rést nem hagyva, és hagyjuk kihűlni jól a hűtőben kb. 1 óra alatt.
A tetejére a kólával elkészítjük a zselét: 1 csomag színtelen tortazselét 1 evőkanál cukorral kikeverünk, hozzáöntjük a 2,5 dl kólát, majd a tortazselé csomagolásán lévő előírásoknak megfelelően, forrástól számított (kis tűzön) 1 percig főzzük. Kissé kihűtve, amikor elkezd sűrűsödni, azonnal a krém sima, hideg felületére öntjük, és gyorsan szétterítjük.
Fél óra múlva szeletelhetjük. Addig tegyük ismét egy kicsit a hűtőbe.
Kávénkhoz, teánkhoz fogyasszuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.