A tésztához keverjük össze a megolvasztott vajat a cukorral, a tojással és a tejjel. Dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd töltsük kivajazott-kilisztezett, magasfalú tepsibe. Osszuk el rajta a feldarabolt sárgabarackot, és süssük 180 fokos sütőben kb. 30 percig.
A krémhez keverjük csomómentesre a pudingport egy kevés tejben. A többi tejet melegítsük fel a cukorral, adjuk hozzá a pudingos keveréket, és főzzünk sűrű krémet belőle.
Ha kihűlt, keverjük bele a puha vajat, és kenjük a kihűlt tésztára. Tegyük a hűtőbe a süteményt, és ha megdermedt, díszítsük a megolvasztott csokoládéval.
Megjegyzés
Tényleg érdemes megvárni, amíg kihűl a puding, mert ha még meleg, amikor beletesszük a vajat, összecsomósodik (bár habverővel simára lehet keverni). Nekem túl magas lett a tészta és nagyon vékony a krém, ezért legközelebb fele annyi tésztát készítek dupla annyi krémmel (sőt... lehet, hogy csak a pudingot kenem rá vaj nélkül).
A receptet és a fotót Nbtimi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.