Elkészítés: Egy nagyobb tálba szitáltam a kétféle lisztet, majd hozzáadtam a többi száraz hozzávalót. A langyos vizet fokozatosan adagoltam hozzá, és elég jó masszív, nokedli állagú tésztát kaptam. Addig döngöltem-dagasztottam, ameddig a tál faláról el nem vált (kb. 4-5 perc volt). Közben beledagasztottam a citromlevet és az olajat. A tetejét meghintettem liszttel, és langyos helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztettem.
A tálból gyúródeszkára tettem, ott még egyszer alaposan átgyúrtam, utána kétfelé osztottam, és egyenként henger alakra formázva, sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem.
Pihentettem 15 percet, utána vizes ecsettel megkenegettem, megszórtam pár szem köménymaggal. Díszítésnek kicsit bevagdostam, és hideg sütőbe toltam, melynek aljába egy kis lábosban 3 dl vizet helyeztem előzőleg. A sütőt 190 fokra állítottam, és 1 órát sütöttem a gőzös sütőben.
A sütőből kivéve rácson hagytam kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.