Elkészítés: 25 dkg vajat és 40 dkg mézet összeolvasztunk (mikróban), nem forraljuk! Hozzáadunk 90 dkg lisztet, 3-4 teáskanál szódabikarbónát, 25 dkg cukrot, 1 csomag mézeskalács fűszert és 2 db tojássárgát. Összegyúrjuk, és alufóliában a hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap elővesszük pár órát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy gyúrható legyen, átgyúrjuk, és nagy maroknyi adagokban kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra.
Felmelegítjük a sütőt 180 fokra, közben kiszaggatjuk a tésztát, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével.
Visszavesszük a sütőt 150 fokra, és betoljuk a tepsit a sütivel. Nem szabad otthagyni, mert nagyon gyorsan, 6-7 perc alatt megsül, és mehet be a következő adag.
Ha kihűlt, lehet díszíteni ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.