Elkészítés: Célszerű a húst is és a gombamártást is előző nap előkészíteni. A húst tűzdeljük meg a szalonna felével és a 4 gerezd fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, jól kötözzük össze, és takarjuk be a maradék szalonnával.
Tegyük egy tepsibe, köré szeljünk 1 hagymát, locsoljuk meg a fehérborral és 2 evőkanál olajjal. Süssük puhára.
A maradék hagymát kockázzuk fel és 1 evőkanál olajon pároljuk meg, majd tegyük bele az apróra vágott gombát, a paradicsompürét, kakukkfűvet, sót, borsot, és 10 percig pároljuk együtt. Majd hűtsük ki (egy éjszakára tegyük hidegre). Ha kihűlt, keverjünk bele 1 tojást és a lisztet.
Másnap a leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük rá a gombamártást, tegyük bele a húst, és burkoljuk be a tésztával. A tetejét kenjük meg tojássárgájával. Süssük szép pirosra.
Vajban párolt zöldséggel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.