Előkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a tököt, kikaparjuk a magjait, majd húsát vékonyra szeleteljük. A húst megtisztítjuk, megmossuk, ceruza vastagságú, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, nem túl apróra összevágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig pirítjuk benne a húst, majd rátesszük a hagymát, a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit már összeesett, rátesszük a tököt, sózzuk, és 10 percig összepároljuk. Ha a tök megpuhult, megszórjuk a liszttel, és hozzáöntjük a joghurtot. Ízesítjük a citromlével, beletesszük a petrezselymet vagy a kaprot és paradicsomszeleteket. (A paradicsomnak előtte - forró vízbe mártva - lehúzhatjuk a héját is.) Amikor összeforrt, tálaljuk. Köretnek főtt burgonyát adunk, amit a raguban főzve is elkészíthetünk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag köret nélkül: 312 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.