Előkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a tököt, kikaparjuk a magjait, majd húsát vékonyra szeleteljük. A húst megtisztítjuk, megmossuk, ceruza vastagságú, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, nem túl apróra összevágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig pirítjuk benne a húst, majd rátesszük a hagymát, a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit már összeesett, rátesszük a tököt, sózzuk, és 10 percig összepároljuk. Ha a tök megpuhult, megszórjuk a liszttel, és hozzáöntjük a joghurtot. Ízesítjük a citromlével, beletesszük a petrezselymet vagy a kaprot és paradicsomszeleteket. (A paradicsomnak előtte - forró vízbe mártva - lehúzhatjuk a héját is.) Amikor összeforrt, tálaljuk. Köretnek főtt burgonyát adunk, amit a raguban főzve is elkészíthetünk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag köret nélkül: 312 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.