Elkészítés: A burgonyát kefével alaposan ledörzsöljük, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd karikákra szeljük.
A húst 4 szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajon hirtelen megsütjük.
Egy közepes méretű tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a fele burgonyát beleterítjük, kissé megsózzuk. Az ecetes paprikát - miután a magházat kiszedtük - karikákra vágjuk, ahogyan a paradicsomot meg a hagymát is, és soronként a burgonyára rétegezzük. Erre kerülnek az elősütött hússzeletek, majd a maradék burgonyával befedjük.
Sütőben, közepes lángon (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 30 percig sütjük.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd zsírjával együtt a rakottasra öntjük. A tejföllel meglocsoljuk, túrót morzsolunk rá. A sajttal megszórjuk, majd 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, ez alatt szép színt kap. 4 részre vágva tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.