Elkészítés: A burgonyát kefével alaposan ledörzsöljük, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd karikákra szeljük.
A húst 4 szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajon hirtelen megsütjük.
Egy közepes méretű tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a fele burgonyát beleterítjük, kissé megsózzuk. Az ecetes paprikát - miután a magházat kiszedtük - karikákra vágjuk, ahogyan a paradicsomot meg a hagymát is, és soronként a burgonyára rétegezzük. Erre kerülnek az elősütött hússzeletek, majd a maradék burgonyával befedjük.
Sütőben, közepes lángon (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 30 percig sütjük.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd zsírjával együtt a rakottasra öntjük. A tejföllel meglocsoljuk, túrót morzsolunk rá. A sajttal megszórjuk, majd 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, ez alatt szép színt kap. 4 részre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.