Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjéket a sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgájukat a maradék cukorral kikeverem, s mikor már habos, akkor apránként hozzákeverek 5 evőkanál langyos vizet. Végül összeforgatom a többi hozzávalóval.
A sütőt 150 fokra előmelegítem. Egy kapcsos tortaformát kivajazok vagy sütőpapírral bélelek, beleöntöm a nyers tésztát. 10 percig 150 fokon sütöm, majd felveszem 180 fokra, így sütöm még 30 percig. Mikor pedig kész, akkor a kikapcsolt sütőben hagyom még 15 percig pihenni, mielőtt kivenném.
A krémhez a cukrot 1 dl vízzel sziruppá forralom. Mikor már nem forró, de még langyos, akkor apránként a feldarabolt vajhoz adom, és úgy keverem habosra. Ha egyenletes állagú, akkor jöhet hozzá a mandula és a kakaó.
Összeállítás: A piskótát egy nagy és éles késsel 3 vagy 4 lappá vágom. A lapokat enyhén meglocsolom valamilyen alkohollal (ha gyerekek is eszik, akkor az alkoholt először felforralom), én narancslikőrt kanalaztam rá. Majd betöltöm a lapokat úgy, hogy egy kevés a tetejére is maradjon.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.