A lisztet és a sót szitáljuk át egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a vajat és a margarint, majd gyúrjuk tésztává. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól összeálljon. A kész tésztát osszuk fel két részre, majd csomagoljuk be, és tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 20 percre.
Ha lehűlt, nyújtsuk kerekre – és kb. 3 mm vastagságúra – az egyik tésztagolyót, majd tegyük a sütőformába. Akkor jó, ha a tészta a peremen kb. 1 cm-rel nagyobb!
Alaposan kenjük meg a felvert tojással, majd tegyük rá a töltelék összekevert hozzávalóit, és helyezzünk a tetejére pár kocka vajat. A tészta széleit kenjük be tojással. A másik felét is nyújtsuk ki, majd derelyevágóval vágjunk belőle 24 csíkot. A maradékból formázzunk apró leveleket.
Készítsük el a tésztarácsozatot és sütőpapír segítségével helyezzük a sütemény tetejére. A tésztaformából kilógó szélét hajtsuk rá a süteményre és díszítsük a levélkékkel.
Kenjük meg a tészta tetejét felvert tojással, majd süssük előmelegített sütőben 220°C-on, kb. 20 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.