Elkészítés: A lisztet egy tálba mered, és minden hozzávalót a közepébe adagolsz. Összemorzsolod a margarint, /én először a tojások sárgájával szoktam, mert akkor egyenletesen szép sárga színe lesz a tésztának/, és szépen folyamatosan az összes többivel összegyúrod. Szép sima gombócot kell kapni, nem kell túl sokáig gyúrni.
A tésztát utána elfelezed, az egyiket kinyújtod, és kivajazott tepsibe helyezed. Megkened lekvárral (lehet szórni rá apróra vágott diót), és rákened a szép fényesre kevert habot. A maradék tésztából egyforma vastag kígyókat sodorsz, és ezzel berácsozod a tészta tetejét.
30-35 percig 200 fokon kell sütni: a habnak világosnak kell maradnia és a tészta is halovány rózsaszínű.
Variáció2:
A tésztát zsemlemorzsával és jól kinyomkodott, fahéjas, cukros, reszelt almával szórod meg. Még egy réteg zsemlemorzsa, hogy felszívja a levét. Majd a tészta másik felével betakarod, megszúrkálod, és ugyanúgy aranyszínűre sütöd.
Variáció3:
A tésztát szolidan cukrozott dióval szórod meg, és bőségesen kimagozott meggyel, a meggy tetejere ismét a dió, aztán mehet rá a hab és a rácsok, vagy csak simán a tészta másik fele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.