Elkészítés: A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojást. Közben a tejben felfuttatjuk az élesztőt, és hozzágyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk /3 rúd lesz belőle/. A tészta élesztős, de nem kell pihentetni, ezért célszerű a töltelékeket előre elkészíteni.
A káposztás töltelékhez kb. 60 dkg káposztát lereszelünk, enyhén lesózzuk, állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk, megpároljuk, és ha kész, ízlés szerint borozzuk.
A túrós töltelékhez a túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással összekeverjük, aki szereti, mazsolát is tehet bele ízlés szerint. Ha a túró levet enged, akkor kis búzadarát adunk hozzá.
A túrós-meggyes töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, 1 tojással, és ehhez kb. 20 dkg bosnyák meggyet adunk /kiolvasztott fagyasztott meggyet használtam, a leve nélkül/.
Tésztánként kb. 27x35 cm nagyra kinyújtjuk. A tészta jobb és bal oldalát ferdén bevagdaljuk 9-9 cm mélyre, 1,5 centinként. Betöltjük a tölteléket, és felüről lefelé haladva, jobbról-balról egyett ráhajtunk. Ha kész, tojássárgával lekenjük, és közepes lángon megsütjük kb. 40 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.