Elkészítés: A csülköt kicsontozzuk, és bőrével együtt kifektetve szép keskeny csíkokra felszeleteljük.
A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot elkeverjük, ebben megforgatjuk a csülökcsíkokat.
A hagymát kissé vastagabb karikákra szeljük.
Cserépedényt (az edényt előtte be kell áztatni fél órára és kizárólag hideg sütőbe tesszük be) vagy bármely más edényt kikenünk zsírral vagypici olajjal,
és elkezdjük a rétegezést.
Alul hagymával kezdünk, erre jönnek a paprikás lisztbe forgatott csülökcsíkok, hagyma, csülök, amíg el nem fogy. A tetejére kerül a gomba, a paprika, a paradicsom és a tejföl, közben azért kicsik sózzuk, borsozzuk, pici olajjal locsoljuk.
Sütőbe toljuk, és kb. 1-1,5 óra alatt megsütjük. Puha szaftos lesz.
Tésztával, salátával nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.