Elkészítés: A hurkákat és a kolbászt alufóliába csomagoljuk, tepsibe téve hideg sütőbe toljuk, a sütőt 200 fokra állítjuk, és kb. 40 percig sütjük (így nem reped könnyen). A fóliából kivesszük, félretesszük.
Az oldalast 4-5 keskeny darabra elvágjuk a csontok mentén, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, köménnyel fűszerezzük, felhevített zsírban oldalanként kb. 5-5 percig enyhe pirosodásig sütjük, majd közé dobjuk az egyik darabolt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát. Kevés vizet aláöntünk, puhulásig pároljuk, a visszamaradt kevés levét elfőzzük.
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük, kicsit hűtjük, meghámozzuk. A káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, a szálakat átvágjuk.
Az oldalas visszamaradt zsírjában a másik félfőre aprított vöröshagymát megdinszteljük, a káposztát belekeverjük. Babérral, csipet köménnyel, egész borssal, fűszerezzük, kevés vízzel puhára pároljuk, és a tejföl felével összekeverjük, borsozzuk.
Egy sütőtálat vékonyan kizsírozunk, a burgonyát belekarikázzuk, fűszerezzük pici (fokhagyma) sóval, borssal, szerecsendióval, elosztjuk rajta a káposztát, tetejére a feldarabolt hurka – kolbász - húsdarabokat.
A maradék tejfölt rálocsoljuk, és előmelegített 200 fokos (légkeveréssel) sütőben fedetlen pirítjuk kb. 20 percig.
Tálalásig fóliával letakarva melegen tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.