Előkészítés: A halfiléket felszeleteljük, úgy, hogy 8 szeletet kapjunk, sózzuk, és 5-6 percig állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk, fél karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd a borral, a bazsalikommal, kevés vízzel és sóval megpároljuk. A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Felforrósítjuk az evőkanálnyi vajat, megfuttatjuk benne a kaprot, rátesszük a kapribogyót, majd ráöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk a burgonyával. Az olajat és a maradék 1 evőkanál vajat felhevítjük, majd megsütjük rajta a halszeleteket és a felezett paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál tányérra tesszük a burgonyát, rá egy szelet halat, arra párolt hagymát, és ismét halat. Mellé szedjük a sült paradicsomot, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 713 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.