Elkészítés: A káposztát negyedeljük, torzsáját kivágjuk, megmossuk, majd sós vízben nem túl puhára megfőzzük. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.
A szalonnát vagy a kolbászt kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ha szükséges, kevés főzőlé hozzáadásával puhára pároljuk, esetleg sózzuk, borsozzuk.
Kevés olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a rizst, forró vízzel felöntve puhára pároljuk. Amikor langyosra hűlt, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és összekeverjük. A gombát tisztítás után vastagabb szeletekre vágjuk, minimális zsiradékon megpirítjuk, és a rizzsel összekeverjük.
Cserép- vagy hőálló tálban rétegezve lerakjuk (kelkáposzta, kolbászos hús, zöldpaprika karikázva, rizs, paradicsomkarikák, kelkáposzta), tetejére öntjük a kevés őrölt pirospaprikával, sajttal összekevert tejfölt, és 170-180 fokos sütőben készre sütjük. Amennyiben száraz lenne, főzőlét adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.