Elkészítés: A kelkáposztát leveleire bontom, majd felteszem sós vízben főni. Akkor jó, ha megpuhul, és egy kicsit összeesik.
Miközben fő a káposzta, a hagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszem a darált húst, 1 teáskanál pirospaprikát, majd abból a vízből teszek 1 dl-t, amiben fő a káposzta. Így főzöm kb. 20 percig fedő alatt, és néha megkavarom. Majd beleteszek 1 nagy bögre rizst, és ismét felöntöm azzal a vízzel, amiben fő a káposzta (kb. fél liter). Sózom, borsozom, beleteszek 1 mokkáskanál ételízesítőt, majd kavargatva főzöm, amíg meg nem puhul a rizs. Ha kell, még öntök hozzá vizet.
Ha készen van a rizs, egy tepsit kiolajozok, és az aljára rakosgatom a káposztákat, majd ráteszem a rizses húst. A tetejét szintén káposztával borítom be, és 1 nagy pohár tejföllel leöntöm.
Sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.