Elkészítés: A krumplit sós vízben héjában megfőzöm. A kelbimbót és a kukoricát egy másik edényben kevés sóval kb. félig megfőzöm. A halat sózom és halfűszerrel megszórom, hagyom állni, míg a többi megfő.
A tejfölt ízesítem az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval, és belereszelem a fokhagymát.
Ha megfőtt a krumpli lehúzom a héját, a kelbimbót és kukoricát leszűrom. A halat lisztbe forgatom és forró olajban hirtelen elősütöm.
Egy jénai tálat kicsit megolajozok, belekarikázok 1 sor krumplit, kicsit sózom, rápötyögtetek a fűszeres tejfölből, rárakok 3 szelet halat, rá az összes kelbimbót és kukoricát, megszórom a reszelt sajttal. Most egy vékonyabb sor krumpli következik, majd ismét tejföl, a másik 3 szelet hal, a maradék krumpli. A tetejét a megmaradt tejföllel kenem meg.
Sütőben 180 fokon kb. 35-40 percet sütöm lefedve, majd a tetejét levéve még kb. 5-10 percet pirítom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.