Elkészítés: 1. A mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral.
2. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük.
3. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal.
4. Egy magasabb falú tepsit (22x38 cm) vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával.
5. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével.
6. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.
7. Előmelegített sütőben 220 fokon addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul, ez kb. 30 percet vesz igénybe.
8. Igény szerint porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.