Elkészítés: A tejet felmelegítjük, beletesszük a mézet, jól elkeverjük, majd félretesszük.
A meggylevet felforraljuk a cukorral, besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel, majd beletesszük a meggyet is, és összeforraljuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, és a habot megfelezzük.
Az egyik felét óvatosan összekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokoládéval, a másik felét pedig a cukorral kikevert mascarponéval.
Felszeleteljük a kalácsot. Egy üvegtál aljába teszünk a tejes mézbe áztatott kalácsszeletekből, majd arra ráöntjük a felfőzött meggyet.
Ismét egy réteg áztatott kalács következik, erre jön a fehér krém, majd újra egy sor áztatott kalács, és végezetül a csokis krém.
A rakott kalácsot néhány órán át hagyjuk a hűtőben pihenni, majd ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.