Elkészítés: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam (az élesztőt csak beletettem, nem futtattam, nem kelesztettem), majd kb. fél órát pihentettem a hűtőben.
Ezalatt vajjal kikentem egy tepsit. A megtisztított és felaprított rebarbarákat kb. 4 evőkanál vízzel és a cukorral feltettem főni. Elég félig megfőzni, de ha teljesen szétesnek, az sem baj. Amikor kész lett, akkor egy tésztaszűrő segítségével lecsöpögettem a levét amennyire tudtam, hozzákevertem a gyömbért és a fahéjat. Majd belekevertem legalább 4 evőkanál búzadarát.
Mikor letelt a tészta fél órája, elővettem, és 2 részre osztottam. A tészta egyik felét kinyújtottam, a tepsi aljára tettem, majd megszórtam még 1-1,5 evőkanál búzadarával. Azután következett a töltelék. Bár a töltelékben volt gríz, azért én a biztonság kedvéért még annak a tetejét is megszórtam 1-1,5 evőkanálnyival. Majd jöhetett a felső tésztalap. Megszurkáltam villával, nehogy töredezzen el a hő hatására. Bekentem a tojásfehérjével, megszórtam kristálycukorral, mintha almás pite lenne.
Előmelegített 190 fokos sütőben sütöttem, míg szépen meg nem pirult a teteje. Ahogy a rebarbarát általában, ezt is tejszínnel meglocsolva fogyasztottuk – legalábbis az ínyencek.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.