Előkészítés: A tököt megmossuk, gerezdekre vágjuk, magjait kikaparjuk, a tökhúst nagyobb darabokra vágjuk. A répát megmossuk, meghámozzuk, szintén nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat egy lábosban, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a tököt, a répát, felöntjük fél liter vízzel, felforraljuk, és belekeverjük a zöldségleveskockát. A levest kb. 10 percig főzzük, borssal ízesítjük. Botmixerrel péppé zúzzuk (ha nincs, szitán átpasszírozzuk). A tökmagot zsiradék nélkül pár perc alatt világosra pirítjuk egy serpenyőben. A levest tányérokba szedjük, rászórjuk a tökmagot, és 1-2 evőkanálnyi tejfölt teszünk a tetejére.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 219 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.