Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához keverem a puha vajat, a mézet, a cukrokat, kikeverem. A sárgarépát lereszelem, összekeverem őrölt fahéjjal. A tojássárgájákhoz keverem a durvára tört dióval, citromhéjjal és a csokival együtt. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, illetve óvatosan belekeverem a fehérjehabot is.
Egy kisebb tepsibe (23 x 26 cm) sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a masszát, elsimítom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percet sütöm. Azért csak ilyen rövid ideig, mert lapos tepsiben sütöttem és nem tortaformában.
Ha megsült a tészta, kiemelem, hosszában félbevágom és megkenem házi, darabos meggylekvárral az egyik felét. Ráteszem a tetejét, ezt is megkenem lekvárral, erre teszem az ehető füvet, majd az *óvodás is szebbet tud* marcipánfigurákat, meghintem színes cukrokkal, és készen is van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.