Elkészítés: Hámozzunk és reszeljünk le 2 szál sárgarépát.
A tojásokat szedjük szét, a fehérjét verjük fel 1 kiskanál cukorral. A sárgáját is verjük fehéredésig 13 dkg cukorral. Olvasszuk fel a margarint, öntsük hozzá, majd a fél deci olajat és a vanília-aromát is. Ízesítsük mézeskalács fűszerkeverékkel. Ez adja meg a különleges ízt. A liszttel elkevert sütőport is keverjük bele, hogy homogén masszát kapjunk. Végül a répát is hozzáadjuk, legvégül a habot is beleegyengetjük spatulával.
Kétszer 12 darabos muffinsütőt kikenünk, lisztezük, vagy egyszerűen kapszlikat helyezünk bele, és néhány evőkanálnyi masszával megtöltjük őket.
1 mandarint megpucolunk, és a gerezdeket kis darabokra vágjuk, egyet-egyet a muffinok közepébe helyezünk. Végül a tetejükre étcsokit reszelünk vagy forgácsolunk.
10 percet nagy lángon sül, aztán még 40 percet kis lángon, de sütőtől függően tűpróbáig sütjük. Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.