Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval jó kemény habbá verem fel. A répákat megpucolom és lereszelem.
Egy nagyobb tálban a tojások sárgáját a többi hozzávalóval kézzel összekeverem, majd a végén a tojáshabot is beleforgatom. Ragadós massza lesz.
Zsírpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom (28 x 36 cm), majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül.
A tésztát kiborítom, hűlni hagyom, majd hosszában 2 felé vágom, mivel 2 db tortát szeretnék belőle. Mindkét tészta vastagságát félbevágom, hogy a krémmel megtölthessem.
Elkészítem a krémet: a habtejszínt a porcukorral és a zselatinfix-szel kemény habbá verem, majd belekeverem a mascarponét, a pálinkát és a reszelt narancshéjat.
A krémet rákanalazom a 2 süti aljára, elsimítom, majd ráteszem a tetejét, az egyiket a mascarponés krémmel vonom be, a másikra csokimázat teszek.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.