Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját mixerrel habosra keverjük 3 kanál cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a vizet, az olajat és a lisztet, majd gyengéden hozzákeverjük a maradék cukorral felvert kemény tojásfehérjét.
19 cm átmérőjű kikent, lisztezett (vagy kibélelhetjük sütőpapírral) kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük. Kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
A krémhez mixerrel habosra keverjük a hozzávalókat.
A ribizliszörphöz 5 percig főzzük a ribizlit a cukorral, a kanál vízzel, majd szitán átszűrjük, sűrűre beforraljuk.
A lapok puhítására szükségünk van egy viszonylag semleges ízű szörpre, én orgonaszörpöt használtam, de citrom- illetve bodzaszörp is jó. Összeállítás: lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli és máris kész a pikáns, habkönnyű tortánk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.