Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját mixerrel habosra keverjük 3 kanál cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a vizet, az olajat és a lisztet, majd gyengéden hozzákeverjük a maradék cukorral felvert kemény tojásfehérjét.
19 cm átmérőjű kikent, lisztezett (vagy kibélelhetjük sütőpapírral) kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük. Kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
A krémhez mixerrel habosra keverjük a hozzávalókat.
A ribizliszörphöz 5 percig főzzük a ribizlit a cukorral, a kanál vízzel, majd szitán átszűrjük, sűrűre beforraljuk.
A lapok puhítására szükségünk van egy viszonylag semleges ízű szörpre, én orgonaszörpöt használtam, de citrom- illetve bodzaszörp is jó. Összeállítás: lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli-lap-szörp-krém-ribizli és máris kész a pikáns, habkönnyű tortánk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.